Premeštanje radijatora

Popravke grejanja » Premeštanje radijatora

Premeštanje radijatora centralnog grejanjaUsluga premeštanja radijatora kao dela centralnog daljinskog ili centralnog etažnog grejanja je usluga koja obezbeđuje da se postojeći radijator ili više njih iz raznih razloga premesti na drugu poziciju ili u drugu prostoriju. Premeštanje radijatora u slučaju daljinskog grejanja podrazumeva ispuštanje vode iz sistema centralnog grejanja pre rada na bilo kom njegovom delu.

Ovo je veoma bitno jer je praktično nemoguće isprazniti samo jedan radijator ili otkačiti cevi sa njega, a da ne dođe do poplave i sl. Ispuštanje vode iz sistema pre radova na premeštanju radijatora u slučaju daljinskog grejanja je odgovornost stručnih lica iz toplane, tako da se ta činjenica mora uzeti u obzir.

Kod premeštanja radijatora u objektima koji imaju sopstveno centralno grejanje, tzv. etažno grejanje, stručni majstori za grejanje UCG mogu i sami izvršiti sve neophodne radnje za zamenu ili premeštanje radijatora. Premeštanje radijatora treba raditi tek kada se za njega pronađe adekvatno mesto i donese odluka gde tačno treba da bude, mada se u nekim slučajevima ne preporučuje premeštanje radijatora ukoliko može doći do lošijeg funkcionisanja grejanja.

Za savet, procenu ili preporuku u vezi premeštanja radijatora centralnog grejanja, najbolje je da pozovete UCG majstora za grejanje i nakon razgovora možete odlučiti i izabrati najbolje rešenje.

Ukoliko postoji i problem sa curenjem ventila radijatorakvarom na cevima za grejanje ili na kotlu, uvek nas možete pozvati, a mi ćemo problem u sistemu centralnog grejanja rešiti efikasno u najkraćem mogućem roku.