Povezivanje kotla

Povezivanje kotla za centralno grejanjeU okviru ponude svojih usluga u oblasti ugradnje i popravke sistema centralnog grejanja, UCG ima i uslugu povezivanja kotlova za centralno grejanje na čvrsta i tečna goriva. Prilikom instalacije centralnog grejanja, bez obzira na kom će se gorivu zasnivati, važno je imati sve informacije, kao i dobronamerne savete za izbor odgovarajućeg rešenja.

Ugradnja centralnog grejanja podrazumeva i ugradnju i povezivanje kotla, ali se pre samog pozicioniranja kotla mora voditi računa o nekoliko veoma važnih stvari.

Ugradnja i povezivanje kotla za centralno grejanje zahteva, u bezbednosnom smislu, poštovanje uputstva proizvođača kotla doslovce. Iz uputstva se može videti da li taj kotao odgovara nameni i načinu korišćenja koji vama odgovara. U okviru centralnog grejanja postoje takođe neke stvari o kojima se mora misliti unapred, a to može biti izbor u pogledu vrste sistema centralnog grejanja (otvoreni, zatvoreni) od čega zavisi i način povezivanja kotla i dodavanje, odnosno nedodavanje određenih elemenata (ekspanzione posude, sigurnosni ventili i sl.)

Povezivanje samog kotla se radi u zavisnosti od izbora sistema, a lokacija kotla, odnosno prostorija u koju se kotao ugrađuje mora ispunjavati osnovne zahteve po pitanju odvođenja dima, udaljenosti od zapaljivih i nezapaljivih materijala, provetrenosti prostorije i sl.

U slučaju da želite da zamenite ili modernizujete stari sistem centralnog grejanja ili ugradite centralno grejanje u postojeći ili novosagrađeni objekat, pozovite UCG i naši stručnjaci mogu za vas pronaći kvalitetno i pouzdano rešenje uz minimalne troškove.